Nepovjerljivo.com

Pet zanimanja budućnosti otpornih na krizu po izboru portala Nepovjerljivo.com

Davor O. 27/03/2013 Zanimljivosti No Comments
Pet zanimanja budućnosti otpornih na krizu po izboru portala Nepovjerljivo.com

Svijet se slabo oporavlja od globalne recesije i iako se čini da je i u Hrvatskoj već dugo prisutna, izgleda da nam najveća recesija tek dolazi. Iz tog razloga Nepovjerljivo.com istražilo je koji poslovi budućnosti u Hrvatskoj jamče preživljavanje i osiguravaju poslovnu sigurnost.

Stečajni upravitelj – u Hrvatskoj je još uvijek aktivno oko 70.000 poduzeća koja će zbog načina vođenja politike Vlade RH prije ili kasnije zatrebati stečajnog upravitelja. U njima dobru priliku za zaradu imaju i krizni menadžeri.

Izvršitelj ovrhe – ovaj posao cvjeta. S obzirom na socijalnu situaciju građana, ovo je jedna od najperspektivnijih djelatnosti.

Čuvar u zatvoru – zanimanje koje će u bliskoj budućnosti zasigurno postati deficitarno. Posao se ubrzano širi i planira se otvaranje novih smještajnih kapaciteta. Mondeno zanimanje u kojem ćete se svakodnevno družiti s bivšim političarima i poznatim javnim osobama.

Tjelohranitelj – bez obzira na krizu, još uvijek postoje građani koji raspolažu velikom količinom novca. Takve obitelji morat će se zaštiti od gladnih građana koji bi ih mogli napasti ne bi li došli do korice kruha.

Psihijatar – ovo zanimanje našlo se na popisu zbog obujma posla, ali vam neće osigurati plaćene račune i miran san. Uključuje rad s frustriranom klijentelom nikakve platežne moći. Odabrati samo u slučaju ako vas odlikuje ljudskost i zadovoljava činjenica da pomažete drugima.

Sviđa Vam se ovaj članak? Podijelite ga!

Ostavite komentar