Nepovjerljivo.com

Kobni završetak ulične utrke zagrebačkih tramvaja

Davor O. 10/01/2013 Zanimljivosti No Comments
Kobni završetak ulične utrke zagrebačkih tramvaja

Današnja nesreća u Maksimirskoj ulici ponovno je aktualizirala problem ilegalnog utrkivanja tramvaja ulicama grada Zagreba i sve je jasnije da ovakve slučajeve ne mogu spriječiti ni visoke kazne ni zakon o obijesnoj vožnji. Vozači tramvaja svako se jutro upute zagrebačkim ulicama u potragu za adrenalinom svojim prerađenim i spuštenim, takozvanim niskopodnim tramvajima iz klase vozila koja je većini Hrvata nepristupačna. Takva vozila dobro „leže“ na tračnicama, no to se ne odnosi na ona starija i upitne ispravnosti kao što je tramvaj broj 7 koji je sudjelovao u današnjoj prometnoj nesreći.

Prema neslužbenim informacijama, doznajemo da je do nesreće došlo kada je tramvaj broj 7 velikom brzinom pokušao pretjeći tramvaj broj 4. U tom trenutku četvorka je naglo skrenula ulijevo i njezin vozač nije vidio sedmicu koja mu je bila u mrtvom kutu. Došlo je do udara tramvaja broj 7 u stražnji lijevi dio tramvaja broj 4.

Građani grada Zagreba pitaju se što radi policija po tom pitanju i koliko ljudi još mora stradati da bi se divljanja tramvaja zagrebačkim ulicama zaustavila.

Sviđa Vam se ovaj članak? Podijelite ga!

Ostavite komentar