Nepovjerljivo.com

Inspektor rada radio na crno

Davor O. 17/01/2013 Zanimljivosti No Comments
Inspektor rada radio na crno

Državni inspektorat zaprimio je u srijedu prijavu kako jedan inspektor rada radi na crno. Iz Inspektorata potvrđuju da je suzbijanje rada na crno njihov prioritet i da će taj slučaj odmah biti istražen. Poduzetnik koji je prijavio nepravilnosti zgrožen je odnosom Inspektorata prema neprijavljenom inspektoru.

„Čovjeku se moglo nešto dogoditi. Mogao je pasti na našim ulaštenim pločicama i tko bi tada platio troškove liječenja? Platili bismo mi, ali trenutno nismo u mogućnosti jer je inspektor pronašao sitne nepravilnosti u radu pa moramo platiti 16.000 kuna kazne“, kaže poduzetnik.

U Inspektoratu se pravdaju da je inspektor od 2005. godine na probnom roku i da se prije ugovora o radu moraju uvjeriti u njegove radne sposobnosti. S druge strane, inspektor tvrdi da mu već dulje vrijeme obećavaju da će dobiti ugovor, ali njegovi nadređeni nikako da nađu vremena jer taman se vrate sa skijanja i odmah odu na more.

Neslužbeno doznajemo da je protiv inspektora i Inspektorata podignuta kaznena prijava, a poduzetnik koji je prijavio slučaj nada se kako će inspektor konačno dobiti ugovor i sva prava koja mu njime pripadaju te da će nepravda biti ispravljena.

Sviđa Vam se ovaj članak? Podijelite ga!

Ostavite komentar