Nepovjerljivo.com

HNS odlučio napustiti UEFA-u i osnovati CROEFA-u

Davor O. 11/03/2013 Sport No Comments
HNS odlučio napustiti UEFA-u i osnovati CROEFA-u

Čelnicima Hrvatskoga nogometnog saveza prekipjelo je zbog upornih pokušaja UEFA-e da suzbije iz nogometa tradicionalni balkanski način navijanja koji uključuje baklje, nasilje i oružje te su odlučili tome stati na kraj i osnovati organizaciju u kojoj će vladati slobodan stil navijanja. HNS smatra da UEFA trenutno drži monopol i da na tržištu ima prostora za još jednu europsku nogometnu organizaciju, a prihodi će se ostvarivati na temelju prodaje prijenosa utakmica u više od 150 zemalja svijeta.

CROEFA će u početku biti međužupanijska organizacija koja će zastupati nogometne saveze Zagorja, Dalmacije, Istre i Slavonije, a kasnije – kada će ostale države napuštati UEFU i priključivati se CROEFA-i – prerasti će u međunarodnu organizaciju.

Najveći gubitnik ovog transfera bit će zagrebački Dinamo koji je apsolutni favorit CROEFA-e, a dorastao je za sraz i pobjede nad najjačim klubovima poput Real Madrida. Dinamo će godinu dana zasigurno dominirati, sve dok se CROEFA-i ne priključe ostale zemlje Europe.

Sviđa Vam se ovaj članak? Podijelite ga!

Ostavite komentar