Nepovjerljivo.com

Popis stanovništva: Hrvatska bilježi zabrinjavajuće mali broj DJ-a

Davor O. 19/12/2012 Show No Comments
Popis stanovništva: Hrvatska bilježi zabrinjavajuće mali broj DJ-a

Državni zavod za statistiku Republike Hrvatske objavio je rezultate popisa stanovništva. Prema tim podacima, svega 15.700 građana izjasnilo se kao DJ po zanimanju što iznosi zabrinjavajućih 0,34% stanovništva Republike Hrvatske. Iako se smatra da bi taj broj ipak mogao biti nešto veći, jer se brojni mladi time bave unutar svoja četiri zida te još uvijek strpljivo čekaju svoj prvi nastup pred publikom, ovaj alarmantan podatak trebao bi potaknuti državu da otvori oči i poradi na tome kako stimulirati mlade i zainteresirati ih za puštanje glazbe po klubovima.

Svoju zabrinutost ne kriju ni ugostitelji koji se ovih dana, osim s problemima s fiskalnim blagajnama, moraju boriti i s činjenicom da će u bliskoj budućnosti njihove goste morati zabavljati unaprijed pripremljena playlista, a ne osoba u kutu lokala koja pritišće gumbiće.

Najveća prednost DJ-a bila je u tome što je gostu mogao reći da nema pjesme koju traži ili da ne ispunjava glazbene želje, dok pri puštanju glazbe s playliste ova usluga u budućnosti neće biti dostupna.

Sviđa Vam se ovaj članak? Podijelite ga!

Ostavite komentar